Αποκλείει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

«Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα, το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας. Αυτό επειδή ήταν παρεξηγήσιμο, όπως το είπε, το διευκρίνισε ο άνθρωπος» τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας

στο Mega, με αφορμή τις δηλώσεις Β. Πολύδωρα. Για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Νούμερα που δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάτε ότι γι αυτό τα άκρα πάντα τα βάζεις στα άκρα, όταν είναι άκρα. Για να βάλεις τα όρια της ενότητας των υπολοίπων. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις ενότητα. Και άμα κάνεις, το μετανιώνεις και εσύ και η χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να συνεργαστεί η ΝΔ με τη ΧΑ, σημείωσε: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600.000 κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης; Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου της Γερμανίας;».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΕΡΤ, αυτό διευθετήθηκε με τον πλέον ειρηνικό τρόπο, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

«Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Το μαύρο προέκυψε, γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα, τι θα γίνει; Ε, λοιπόν, εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού αλλού και ξέρετε τι θα γίνει και απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες. Από την ώρα που κλείνει είναι εξωτερικοί, γιατί είναι παραιτημένοι, είναι απολυμένοι. Εμείς, διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο» επισήμανε.

Ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ότι «το κράτος απέδειξε ήδη ότι δεν μπορεί να είναι όμνηρος κανενός, η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός» και πως στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τύπου BBC».

«Σπάσαμε ένα ταμπού, το οποίο το ήθελε η κοινωνία να το σπάσουμε και το εγκρίνει η κοινωνία τώρα. Αυτό που έγινε, μας έλεγαν μέχρι τώρα δεν είστε άξιοι να το κάνετε, δεν τολμάτε να το κάνετε και τώρα προς έκπληξη των πάντων έγινε και τρίβουν τα μάτια τους» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα