Σερβία: Το 2013 έτος συμφιλίωσης

Η Σερβία το 2013 θα προσηλωθεί στη συμφιλίωση, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του επισημαίνοντας ότι η πιο ευχάριστη υποχρέωσή του είναι να εύχεται στους χριστιανούς για τα Χριστούγεννα είτε με το Ιουλιανό είτε με το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Ο κ. Νίκολιτς υπενθύμισε ότι φέτος η Σερβία θα φιλοξενήσει επετειακές εκδηλώσεις

με αφορμή τη συμπλήρωση 1.700 ετών από τότε που ο Μεγάλος Κωνσταντίνος εξέδωσε το “Διατάγμα του Μεδιολάνου” για την ανεξιθρησκεία με το οποίο ο χριστιανισμός αναγνωρίστηκε ως νόμιμη θρησκεία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι και οι πρέσβεις ισλαμικών χωρών στο Βελιγράδι υποσχέθηκαν να χρηματοδοτήσουν μία εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού και να συμβάλουν έτσι στη συμφιλίωση των θρησκειών του κόσμου, στη συνεργασία και στη συμβίωση.

Η Σερβία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ειρήνη και την ευημερία και μία κυβέρνηση που θα εκπληρώσει τα πιο αναγκαία για τους πολίτες, υπογράμμισε ο κ. Νίκολιτς.

“Οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό είναι καλοί άνθρωποι, σε οποιοδήποτε ναό, σε οποιαδήποτε γλώσσα κι αν ομολογούν την πίστη τους – είναι προσωπικό τους θέμα και πηγάζει από το θρήσκευμα στο οποίο ανήκουν. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα” ανέφερε στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα