Σερβία: Παραιτήθηκε και επίσημα ο Τάντιτς

Η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς προκήρυξε σήμερα εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας για τις 6 Μαΐου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα η κ. Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς παρέλαβε την επιστολή παραίτησης του προέδρου της Δημοκρατίας Μπόρις Τάντιτς,
ανέφερε το γραφείο Τύπου του Σερβικού Κοινοβουλίου.

Ο Μπόρις Τάντιτς στην επιστολή του ενημερώνει την Πρόεδρο της Βουλής ότι αποφάσισε να διακόψει τη θητεία του κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει το Σύνταγμα.

Η κ. Ντεγιάνοβιτς προκήρυξε προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 6η Μαΐου ταυτόχρονα με τις βουλευτικές.

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τάντιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους, που τον ακολουθούσαν κατά την επίσκεψη του στη χαλυβουργία στο Σμεντέρεβο, ανέφερε ότι είχε ενδοιασμούς για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί φοβούμενος για τις συνέπειες που θα είχε στο Κόσοβο το κενό εξουσίας.

Ο κ. Τάντιτς συνδύασε τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν κατά των Σέρβων στο Κόσοβο με την ανακοίνωση της παραίτησης του, εξέφρασε ωστόσο την εμπιστοσύνη του στη σερβική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σερβία δεν διαλύεται η Βουλή και η κυβέρνηση κατά την προκήρυξη εκλογών, αλλά λειτουργούν μέχρι να συσταθεί η νέα Βουλή και να ορκιστεί νέα κυβέρνηση.

    
Keywords
Τυχαία Θέματα