Σερβία: μέτρα κατά της αθλητικής βίας

Η ομάδα δράσης της σερβικής κυβέρνησης κατά της βίας σε αθλητικά γεγονότα συγκρότησε ειδικές επιτροπές που θα προετοιμάσουν προτάσεις μέτρων στους τομείς της αστυνομίας, των υπηρεσιών ασφάλειας, της εκπαίδευσης, των κοινωνικών υπηρεσιών και των ΜΜΕ.

Με εντολή του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς η ομάδα δράσης της σερβικής κυβέρνησης έως τις 15 Μαΐου θα καταρτίσει στρατηγική και λεπτομερές σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίσει τη βία στα αθλητικά γεγονότα.

Στη

σύσκεψη της ομάδας δράσης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βελιγράδι, ο μηχανισμός καταπολέμησης του αρνητικού φαινομένου θα πρέπει να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα εντός έξι μηνών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού, Μπόριαν Πόποβιτς δήλωσε ότι η υπουργός Αθλητισμού, Αλίσα Μάριτς πρότεινε στην τελευταία συνάντηση του συμβουλίου για τη μάχη κατά της βίας στον αθλητισμό την ίδρυση ειδικής εισαγγελίας που θα αναλάβει αυτού του είδους τα αδικήματα.

"Η πρόταση είχε θετική υποδοχή και συνέβαλε στην πρόταση του πρωθυπουργού, Ίβιτσα Ντάτσιτς να συγκροτήσει ένα επιχειρησιακό σώμα που θα αποτελείται από 20 μέλη απ΄ όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς, από επαγγελματίες του αθλητισμού και στελέχη αθλητικών ομάδων και το υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού θα εκπροσωπείται από το βοηθό υπουργό Αθλητισμού, Ντράγκαν Ατανάσοφ" δήλωσε ο κ. Πόποβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα