Σερβία: «Αναγκαία η μείωση του ελλείμματος»

Αναγκαία χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με στόχο την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων για την οικονομία και πρόσθεσε ότι, ήδη, επτά σε σύνολο εννέα μέτρων για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχουν οριστικοποιηθεί.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των μέτρων, το αργότερο σε δύο εβδομάδες, επεσήμανε ο κ. Βούτσιτς και υπογράμμισε ότι "εμπειρογνώμονες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

(ΔΝΤ) και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα τα στηρίξουν, όχι όμως η πλειοψηφία του λαού".

"Παρόλα αυτά, είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό για τη χώρα. Θα αλλάξουμε τους νόμους στον εργασιακό τομέα, το χωροταξικό πλαίσιο και τις κατασκευές και θα ολοκληρώσουμε αυτή την υπόθεση μέχρι το τέλος του 2013" ανέφερε στην εφημερίδα του Βελιγραδίου "Μπλιτς".

Επίσης, ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Αναφερόμενος στην είσοδο ξένων επενδυτών στη σερβική αγορά, ο κ. Βούτσιτς είπε ότι η Mercedes βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας με τον κατασκευαστή λεωφορείων Ikarbus και σημείωσε ότι οι επιχορηγήσεις για τους ξένους επενδυτές που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας θα εξακολουθούν να ισχύουν, όμως, ενδέχεται να μειωθούν.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν αποκλείεται και άλλοι ξένοι επενδυτές, όπως η ιαπωνική Takata και η εταιρεία Mubadala με έδρα το Αμπού Ντάμπι, να δραστηριοποιηθούν στη Σερβία. Συμπλήρωσε δε ότι η εταιρεία Bosch θα ανοίξει ένα εργοστάσιο που θα προσφέρει 600 θέσεις εργασίας, το Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα