Σεισμός 5,8 R στην Κεφαλονιά

Αναμενόμενη η ισχυρή μετασεισμική ακολουθία σύμφωνα με τους επιστήμονες, μετά τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά στις 15:55 το απόγευμα της Κυριακής, με επίκεντρο οκτώ χιλιόμετρα βόρεια από το Ληξούρι και 13 βορειοδυτικά από το Αργοστόλι. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο Κεφαλονιάς, δεν υπάρχουν θύματα και δεν έχουν σημειωθεί σοβαροί τραυματισμοί, ενώ οι ζημιές περιορίζονται σε κατολισθήσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε βιτρίνες καταστημάτων, σε παλιές οικίες και στο γηροκομείο που εκκενώθηκε. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα στην

ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση, ενώ μικροζημιές και στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Διακοπές υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση της Ιθάκης.

Στην Κεφαλονιά με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΟΑΣΠ στην περιοχή.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, καθηγητής Σεισμολογίας, μιλώντας στο σταθμό μας κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεχτικοί στις περιπτώσεις που παρατηρούν ζημιές στα σπίτια τους και να περιμένουν τις εκτιμήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος από τον ραδιοσταθμό Ionian Galaxy μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί στον Α984.

Στον σταθμό μας μίλησε και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα