Σεισμός 5,3R στη Φουκουσίμα

Σεισμική δόνησημεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε απόψεστην περιοχή της Φουκουσίμα όπουβρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός που είχεκαταστραφεί από το σεισμό και το τσουνάμιτης 11ης Μαρτίου 2011, όπως ανακοίνωσε τοαμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής(USGS).

Η εταιρεία παραγωγήςηλεκτρικής ενέργειας Tepco, στην οποίαανήκει ο πυρηνικός σταθμός ΦουκουσίμαΝταϊίτσι, διαβεβαίωσε ότι δεν παρουσιάστηκεκανένα καινούριο πρόβλημα, ούτεπαρατηρήθηκε

διαρροή ραδιενέργειαςστο περιβάλλον εξαιτίας του αποψινούσεισμού.

Η ιαπωνικήμετεωρολογική υπηρεσία, σύμφωνα μεεκτιμήσεις της οποίας ο σεισμός είχεμέγεθος 5,8 βαθμών, δεν εξέδωσε καμίαπροειδοποίηση για τσουνάμι.

Η δόνηση σημειώθηκεστις 02:25 της Παρασκευής, τοπική ώρα(20:25 σήμερα ώρα Ελλάδας) και προερχόταναπό εστιακό βάθος 22,2 χιλιομέτρων. Τοεπίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση20 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Ιουάκι,στον Ειρηνικό Ωκεανό και 50 χιλιόμετρανοτιοδυτικά του Φουκουσίμα Νταϊίτσι.Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τόκιοπου απέχει 175 χιλιόμετρα.

Λίγες ώρες νωρίτεραείχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις τουπυρηνικού σταθμού ο πρωθυπουργός τηςΙαπωνίας Σίνζο Άμπε ο οποίος κάλεσε τηνTepco να δημοσιοποιήσει ένα χρονοδιάγραμμαμε τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει ώστενα σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειαςπου προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα