Σε τροχιά αυτόματης μετάφρασης συνομιλιών

Ακριβώς ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της μετάφρασης συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο μέσω Skype, η Google έρχεται ν' ανακοινώσει τη δική της υπηρεσία φωνητικής μετάφρασης.

Πρόκειται για ένα application, το οποίο θ' αναγνωρίζει αυτόματα την ομιλία σε ορισμένες ευρέως ομιλούμενες γλώσσες για να την μετατρέψει σε κείμενο στη μητρική γλώσσα του χρήστη.

Η κίνηση αυτή βασίζεται σε χαρακτηριστικό του Google Translate,

το οποίο προσφέρει γραπτή μετάφραση σε 90 γλώσσες, επιτρέποντας στους χρήστες ν' ακούσουν τη μετάφραση σε ορισμένες από αυτές τις γλώσσες.

Σύμφωνα με τους New York Times το Android app θα μεταφράζει τις συνομιλίες ανθρώπων σε διαφορετικές γλώσσες, προσφέροντας σχόλια είτε στην οθόνη ενός smartphone, είτε στον υπολογιστή.

Ο τεχνικός διευθυντής της Google Translate Χιού Μακντάφ δήλωσε ότι υπάρχουν 500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας κάθε μήνα σε όλες τις πλατφόρμες.

Πιστεύει ότι, επειδή το 80 έως το 90 τοις εκατό των ιστοσελίδων είναι γραμμένο σε 10 γλώσσες, είναι σε θέση να ερμηνεύσει διάφορες γλώσσες είναι ένα κρίσιμο εργαλείο μάθησης για τα εκατομμύρια των ανθρώπων.

Η Google θα ξεκινήσει επίσης μια νέα εφαρμογή που μεταφράζει ένα κείμενο στη μητρική γλώσσα του χρήστη, χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone.

Οι χρήστες μπορούν να κινούν τηβ κάμερα του smartphone τους μπροστά σε κείμενο και να βλέπουν τη μετάφραση να εμφανίζεται μαγικά στην οθόνη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα