Σκηνικό σύγκρουσης εν όψει Eurogroup

Σκηνικό σύγκρουσης εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ωστόσο οι αποφάσεις μετατίθενται για την τακτική συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος, ενώ οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της. Μια φωτογραφία της Βουλής

την ώρα που χιονίζει και τη φράση «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» ανέβασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Facebook λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup.Άκαμπτη η Γερμανία, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει σήμερα διαπραγμάτευση νέου προγράμματος για την Ελλάδα και να δηλώνει: «εάν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα βοήθειας, τελειώνουν όλα».

Στην αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιμένει για την Ελλάδα και ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, δείχνοντας, σε συνέντευξή του στο Reuters, ότι δεν προτίθεται να μεταβάλει τη στάση του έναντι της Αθήνας. Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται οι συντάκτες του Bloomberg, ζητώντας από τους εταίρους να μας συναντήσουν στα μισά του δρόμου έτσι ώστε να εξευρεθεί λύση. «Ακούγοντας κανείς τον Σόιμπλε, η Ελλάδα θα πρέπει να παραδοθεί άνευ όρων», σημειώνουν, κάνοντας λόγο για «εθνική ταπείνωση». Διαφορετικό το πνεύμα των FT που υποστηρίζουν ότι «ο Τσίπρας διέλυσε τις ελπίδες για ήρεμες διαπραγματεύσεις».

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία κι ενώ η κυβέρνηση προωθεί στο πακέτο των ελληνικών προτάσεων μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο διεθνής οργανισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα