Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στον τοίχο η Μαργαρίτα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κόλαφο για τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί η αποκάλυψη του Εβρέ Φαλσιανί ότι εκβιάστηκε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, προκειμένου να δεχτεί τους όρους των δανειστών για τη μνημονιακή λιτότητα, επειδή στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» περιλαμβανόταν το όνομα της μητέρας του Μαργαρίτας με μισό δισεκατομμύριο ευρώ!".

ΕΘΝΟΣ: "Οι νέοι

φόροι για ακίνητα και εισοδήματα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από νέο φόρο με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία, καθώς και αύξηση του αφορολόγητου για φυσικά πρόσωπα στα 12.000 ευρώ από φέτος περιλαμβάνει το κυβερνητικό πακέτο. Ευνοϊκές αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιο Ορος: «Αρχίζουν τα πολύ δύσκολα»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Ετοιμαστείτε, επειδή σύντομα θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα»!!! Τα δραματικά, πράγματι, αυτά λόγια ο Γέροντας Εφραίμ τα είπε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Ορους, ο οποίος τον είχε επισκεφτεί και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα σημεία - κλειδιά στη μάχη του Eurogroup"

Η εφημερίδα γράφει "ο υπ. Οικονομικών βάζει στο τραπέζι και το «περίστροφο» της ρήξης, ενώ ο Τσίπρας δηλώνει ότι «εδώ που είμαστε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής». Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις Γιούνκερ, η επιμονή του Σόιμπλε σε τρόικα και αξιολόγηση και η προσπάθεια συμβιβασμού από Γαλλία, Ιταλία".

ΕΣΤΙΑ: "Οι υψηλοί φόροι θα φέρουν ύφεση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύριος λόγος που το πρόγραμμα του Μνημονίου δεν έφερε ανάπτυξη, ήταν το λάθος μείγμα ως προς τους φόρους. Αντί να δοθεί βάρος στην περικοπή των δημοσίων δαπανών, ώστε να παραμείνουν πόροι στον ιδιωτικό τομέα που είναι εκ των πραγμάτων πιο παραγωγικός, επιχειρήθηκε η εξυγίανσις των δημοσίων οικονομικών κυρίως με την αύξηση των φόρων".

Η ΑΥΓΗ: "Ολη η Ελλάδα στη μάχη του Eurogrοup"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τη δύναμη που του προσφέρει μια πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρονικά εθνική ενότητα, τη νωπή λαϊκή εντολή και τη χθεσινοβραδινή ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής (162 ναι, 137 όχι) προς την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας προσέρχεται σήμερα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης για να θέσει και τυπικά στους Ευρωπαίους εταίρους μας το αίτημα για μια νέα συμφωνία της χώρας με τους δανειστές της".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στον λάκκο των λεόντων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντονες οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μέχρι το «παρά πέντε» της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στο Eurogroup, για το αποτέλεσμα του οποίου υπάρχουν χαμηλές προσδοκίες. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άλλωστε, προανήγγειλε με μια δήλωσή του ότι θα κρατήσει σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με σκληρή γραμμή Αθήνα και Βερολίνο"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ασύμπτωτες πορείες εμφανίζονται να ακολουθούν Βερολίνο και Αθήνα μία ημέρα πριν από το σημερινό καθοριστικό Eurogroup, που με βάση τις δημόσιες θέσεις των δύο πλευρών αναμένεται να είναι άκρως συγκρουσιακό".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Βόμβα» Νικολούδη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με όχημα την ενίσχυση του ΣΔΟΕ, ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει άμεσα ποσό 2,5 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μια νέα συμφωνία με όποιο όνομα θα έχει παλιούς και νέους αντιλαϊκούς όρους"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ό,τι όνομα και αν έχει η συμφωνία προς το παρόν, θα παραμένει σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων και το υπόλοιπο θα καλυφθεί με άλλα ισοδύναμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με βάση τον ΟΟΣΑ, είτε την «εργαλειοθήκη» του, είτε τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις του".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προεδρική εκλογή: Κάτι κινείται πίσω από την κουρτίνα"

Η εφημερίδα σημειώνει "την κουρτίνα της προεδρικής εκλογής θα τραβήξει μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση, αποκαλύπτοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Ηρώδου του Αττικού".

Kontranews: "Σήκωσαν πάλι κεφάλι οι Γερμανοτσολιάδες και υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πέμπτη φάλαγγα των δοσίλογων Γερμανοτσολιάδων, παπαγαλάκια, ψιθυριστές, καταχρεωμένοι επιχειρηματίες και λαμόγια πολιτικάντηδες, που στήριξαν το μνημόνιο και τους δανειστές και έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, άρχισαν και πάλι να σηκώνουν κεφάλι στην εναγώνια προσπάθειά τους να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και το αρραγές λαϊκό μέτωπο, ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Μάχη» στις Βρυξέλλες. Συμφωνία ή ρήξη θα δείξει το Eurogroup"

Η εφημερίδα σημειώνει "στο επίσημο τραπέζι του Eurogruop, που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες, περνά η διαπραγμάτευση για το εξάμηνο πρόγραμμα - γέφυρα που επιδιώκει η Ελλάδα σε περιβάλλον έντασης και με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνο της ρήξης, ανοικτά, ενόψει της αποφασιστικής συνεδρίασης του Eurogroup, τη Δευτέρα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το πρώτο κρίσιμο τεστ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με διάθεση συμφωνίας, αλλά αποφασισμένος και για ρήξη εάν απαιτηθεί, μεταβαίνει στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης, για να παρουσιάσει σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% του ΑΕΠ, δέσμευση από την πλευρά των εταίρων για διευθέτηση του χρέους με τη χρήση swaps, προώθηση μεταρρυθμίσεων με τη «σφραγίδα» του ΟΟΣΑ και συμφωνία-γέφυρα έξι μηνών μέχρι και τον Αύγουστο, ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα-συμβόλαιο".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, αγιο ορος, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, παπανδρεου, ελλαδα, φοροι, ενφια, ωρα, ορος, εφραιμ, τσιπρας, σόιμπλε, τροικα, γαλλια, εστια, μνημονιο, αυγη, βουλη, νέα, εφημεριδα, καθημερινη, αθηνα, σδοε, ριζοσπαστησ, ισχύ, οοσα, βρυξέλλες, ναυτεμπορικη, αεπ, πηγη, απε-μπε, εθνικη τραπεζα, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, βαρουφακης, λιστα λαγκαρντ, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, μια ημερα, αεπ, ακινητα, αυγη, βερολινο, εθνικη, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οοσα, προγραμμα, πρωτοσελιδα, ρωτησε, σδοε, σημερινη, ωρα, αυξηση, απε, αποκαλυψη, βρυξέλλες, γεφυρα, δυναμη, δημοσιο, δηλωση, δοθει, δρομος, ευρω, ειπε, υπαρχει, εξι, εφημεριδα, κυβερνηση, λαθος, ληψη, λογια, νωπη, ονομα, ορος, οχημα, πεμπτη, πεμπτη φαλαγγα, περιβαλλον, ρηξη, ρυθμιση, ρολο, συντομα, σόιμπλε, σχεδιο, ισχύ, φαλαγγα, φυσικα, χρονικα, εφαρμογη, χωρα, πακετο, θεσεις
Τυχαία Θέματα