Σε πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση

Χαμηλώνει τις προσδοκίες η Άγκελα Μέρκελ για πολιτική διαχείριση της διαπραγμάτευσης, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Την ώρα που παραμένουν οι διαφωνίες σε ασφαλιστικό και εργασιακά, η Γερμανίδα καγκελάριος διεμήνυσε χθες, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βερολίνο, ότι η Γερμανία

θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, παρά την πίεση που δέχεται από εταίρους της για χαλάρωση της πολιτικής της.

«Οδικός χάρτης» με τις παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα έως τις 11 Μαΐου αναμένεται να παρουσιασθεί αύριο το πρωί στο άτυπο Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας. Παραλλήλως, θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει στις συζητήσεις. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σήμερα ότι δεν περιμένει μία συμφωνία στις τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τον Απρίλιο και πρόσθεσε πως η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ διαθέτει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος του Ταμείου την οποία τοποθέτησε χρονικά τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο όταν θα κληθεί να αποπληρώσει μεγάλες δόσεις προς τους πιστωτές.

“Οι χρηματιστές της Wall Street προειδοποιούν την Ευρώπη: Μην ρισκάρετε με την Ελλάδα”, γράφει το περιοδικό Politico.

Μετά την αποκάλυψη για ταμειακό κενό, με πλεόνασμα έκλεισαν τελικά τα δημόσια ταμεία χτες το βράδυ, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, από την Βουλή αυτή την φορά, αφού περιέγραψε αναλυτικά το «σαφάρι» στο οποίο επιδόθηκε, ενημέρωσε πως, δυο φορές, καλύφθηκε το κενό για μισθούς και συντάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα