Σε καθίζηση η αγορά αυτοκινήτων

Ισχυρό πλήγμα δέχεται η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, καθώς συρρικνώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των υψηλών ποσοστών ανεργίας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τις πωλήσεις καινούργιων Ι.Χ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2012 πωλήθηκαν στις χώρες της Ε.Ε 7,7% λιγότερα επιβατικά μοντέλα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Μεγάλοι χαμένοι είναι ο γαλλικός όμιλος (Peugeot - Citroen) με 19,5% λιγότερες ταξινομήσεις κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου, ο οποίος

ανακοίνωσε μάλιστα και την απόλυση 8.000 εργαζομένων, Opel με 12,3% μειωμένες πωλήσεις, ενώ σοβαρά προβλήματα εμφανίζει και ο όμιλος της Fiat.

Η Πορτογαλία και η Ελλάδα καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών - μελών της ΕΕ με τη μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αυτοκινήτων Ελλάδος Γιωργο Βασιλακη που μίλησε στον σταθμό μας και την Ανδονικη Τσατσαρωνη μέσα στα τελευταία 3 χρόνια οι πτώση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα μας αγγίζει το 76%, με αποτέλεσμά να έχουν χάσει τη δουλειά τους τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική αγορά επέδειξε σταθερότητα με 0,3% αύξηση των πωλήσεων, ενώ ακόμη καλύτερη ήταν η πορεία της βρετανικής αγοράς αυτοκινήτου τους πρώτους πέντε μήνες με 2,3% περισσότερες ταξινομήσεις καινούργιων Ι.Χ.  

Keywords
Τυχαία Θέματα