Απεργιακή «συμπόρευση» ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Με την επιστράτευση των καθηγητών να είναι σε ισχύ, απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία, όπως τονίζεται, ενεργοποιείται άμεσα

με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας των καθηγητών προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη.«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Συντάγματος για την επιστράτευση» λέει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Νέο αίτημα ΕΛΜΕ για 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά «στη Δημοκρατία ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα». Συμβολικό ναι στην απεργία είπε χθες η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν με μεγάλη συμμετοχή στις τοπικές ΕΛΜΕ.

Εν τω μεταξύ, νέο αίτημα για 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, απευθύνουν οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ, οι οποίοι εξακολουθούν να συνεδριάζουν για το εάν θα επικυρώσουν ή όχι την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία τις πρώτες 6 μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο απαξιωμένοι και από το πολιτικό σύστημα οι συνδικαλιστές στα μάτια της κοινωνίας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα