Αναζητείται λύση για Ελλάδα

Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η οκταμερής συνάντηση για την Ελλάδα. Στη συνάντηση εκτός των Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, συμμετέχει και ο γγ του Συμβουλίου της ΕΕ, Ούβε Κορσέπιους. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι κκ Γιούνκερ και Τουσκ αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις,

τονίζοντας ότι θα ακούσουν πρώτα τις προθέσεις του κ. Τσίπρα. «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να συμφωνήσουμε σε ένα πακέτο που θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός των επόμενων τριών μηνών. Ο χρόνος κυλά και θα πρέπει να τρέξουμε» δήλωσε νωρίτερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η καγκελάριος Μέρκελ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν περιμένει σήμερα, μια λύση για την Ελλάδα, και "ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup και αυτό θα παραμείνει έτσι".

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι «σήμερα πρέπει να υπάρξει λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνόδου ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης, που, όπως είπε, υφίσταται στην Ελλάδα - τονίζοντας ότι είναι πολύ λογικό που η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ζητώντας τον λόγο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αντιφατικό το να γίνεται παραδεκτό ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη να κατηγορείται η ελληνική κυβέρνηση για μονομερή ενέργεια όταν επιχειρεί να διασώσει την κοινωνία. Υπάρχει αντίθεση, φέρεται να πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ανάμεσα στο πολιτικό επίπεδο, όπου αναζητείται λύση, και σε εκπροσώπους θεσμών που, όπως είπε σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Υποστήριξε ότι αυτή η αντίθεση δεν αφήνει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου να προχωρήσει και πρέπει να αρθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα