Σε επικίνδυνη αποστολή...

Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια μέχρι το τέλος. Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ όμως ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε. Γνώρισε στις λεπτομέρειες την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 69-63, για την 14η και τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Euroleague. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν

να πλασαριστούν σε μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις του Ε' ομίλου που θα τους έδινε πλεονέκτημα έδρας στα play offs τερματίζοντας τέταρτοι. Αυτή η θέση τους φέρνει αντιμέτωπους στους «8» με την Μπαρτσελόνα, το εμπόδιο της οποίας θα κληθούν να ξεπεράσουν με μειονέκτημα έδρας, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 με το «τριφύλλι» να σπάει την έδρα των Καταλανών και να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης στο Final 4 της Βαρκελώνης για έκτη φορά. Τα υπόλοιπα ζευγάρια των "8" είναι: Ολυμπιακός-Εφές,ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ και Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός περάσουν στο Final 4 μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης καθώς τα ζευγάρια των ημιτελικών θα είναι το πρώτο Νικητής του Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός - Νικητής του Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ και το δεύτερο Νικητής του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ - Νικητής του Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού. Στα της... ΤΣΣΚΑ τώρα κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μπράμος με 18 πόντους. Άποντος έμεινε ο Διαμαντίδης (0/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 0/2 βολές). Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην τέταρτη περιόδο προηγούμενος 50-47. Η ΤΣΣΚΑ προσπέρασε γρήγορα (54-58) και παρά την... καταδίωξη απο τους γηπεδούχους ως το τέλος πήρε τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 11-14, 34-33, 50-47, 63-69


Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 18(4), Ματσιούλις 5, Ούκιτς 9, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 9(2), Μίτσοφ 7(1), Τζάκσον 2, Σοκόλοφ, Κρστιτς 9, Ουίμς 8(1), Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς, Κάουν 11, Χριάπα 13(2), Πονκρασόφ, Παπαλουκάς 8(1).

Keywords
Τυχαία Θέματα