Σε απόσταση αναπνοής από τον ΕΜΣ

Την πρόθεσή της να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης έχει γνωστοποιήσει η Κύπρος και πηγές της Κομισιόν δηλώνουν πως η προσφυγή θα υλοποιηθεί «εντός 24ώρων», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει σήμερα το sigmalive.gr. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει ακόμα οιαδήποτε ένδειξη αιτήματος για εισδοχή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης.

Σημειώνεται

ότι η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ επέμεναν μέχρι προχθές ότι, αν η Κύπρος προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης, θα είναι μόνο λόγω των τραπεζών και όχι λόγω των χρηματοδοτικών της αναγκών.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλής, δήλωσε χθες ότι το όποιο πιθανό αίτημα για οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους δεν θα αφορούσε μόνο την άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά πιθανώς να συμπεριλάβει και ευρύτερες δημοσιονομικές ανισορροπίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επανέλαβε σήμερα ότι αν γίνει προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης θα είναι για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο Μηχανισμός θέλει να γνωρίζει αν υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου που θα ζητήσει η κυπριακή κυβέρνηση.

Τη θέση ότι η παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών για το Μηχανισμό Στήριξης καταρρίπτει πλήρως «την ανεύθυνη και παραπλανητική προπαγάνδα του ΑΚΕΛ και του Προεδρικού» εκφράζει ο ΔΗΣΥ. Αναγνωρίζεται πλέον, σημειώνει, πως η ενδεχόμενη προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης θα προκύψει όχι μόνο για τη στήριξη των τραπεζών, αλλά και για να καλύψει δημοσιονομικές ανάγκες.

ΠΗΓΗ : sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα