ΟΗΕ: Παιδιά ως «ανθρώπινες ασπίδες» στη Συρία

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει ότι Σύροι στρατιώτες έχουν βασανίσει και εκτελέσει παιδιά ομαδικά ή τα έχουν χρησιμοποιήσει «ως ανθρώπινες ασπίδες» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατά των ανταρτών.

Η έκθεση για «τα παιδιά στις ένοπλες συγκρούσεις» στη Συρία, αναφέρεται σε μια διάρκειας τεσσάρων ημερών επιχείρηση που εξαπέλυσαν στις 9 Μαρτίου οι πιστές στο καθεστώς στρατιωτικές δυνάμεις, υπηρεσίες πληροφοριών και η πολιτοφυλακή Σαμπίχα- στο χωριό Άιν Λ' Αρούζ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κυβερνητικές δυνάμεις

άρπαξαν από τα σπίτια τους δεκάδες αγόρια ηλικίας από 8 ως 13 ετών πριν επιτεθούν στο χωριό.

Τα παιδιά αυτά τα χρησιμοποίησαν στη συνέχεια οι στρατιώτες και οι πολιτοφύλακες ως ανθρώπινες αλυσίδες, βάζοντάς τα μπροστά από τα παράθυρα των λεωφορείων που μετέφεραν στρατιώτες και πολιτοφύλακες σε χωριά στη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των έντεκα νεκρών κατά την πρώτη ημέρα των μαχών ήταν τρία αγόρια από 15 ως 17 ετών. Τριάντα τέσσερις ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο αγόρια ηλικίας 14 και 16 ετών και ένα κορίτσι εννέα ετών συνελήφθησαν.

«Το χωριό στη συνέχεια πυρπολήθηκε και 34 αιχμάλωτοι εκτελέσθηκαν με πυροβόλα όπλα, τους οποίους στη συνέχεια έκαψαν», τονίζει η έκθεση του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα