Σχέδιο αντιμετώπισης των απεργιακών «μπλακ άουτ»

«Συναγερμός» στην κυβέρνηση για τις σχεδιαζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», που τίθεται προς συζήτηση από την Τετάρτη. Έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης των απεργιακών μπλακ άουτ της ΓΕΝΟΠ στην ηλεκτροδότηση από τη στιγμή που θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή διαβίωση των πολιτών έχουν καταστρώσει, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ, οι Διαχειριστές Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας
(ΔΕΔΔΗΕ) καθώς και η ΔΕΗ.
Την εποπτεία του σχεδίου έχει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος θα ενημερώνει ανά πάσα στιγμή τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα πρέπει να δει κεντρικά το ζήτημα των κινητοποιήσεων.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι το κόστος των μπλακ άουτ που είχαν προκληθεί το 2011 ανερχόταν σε 4 εκατ. ευρώ ημερησίως, χρήματα τα οποία πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Επίσης η κυβέρνηση δεν αποκλείει και την επιστράτευση των εργαζομένων στην περίπτωση που οι κινητοποιήσεις θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Οι συνδικαλιστές εμμένουν στις θέσεις τους και από την Τετάρτη ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις με την μορφή 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, παρά τον γεγονός ότι παραγωγικοί και τουριστικοί φορείς απευθύνουν έκκληση για σεβασμό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, προσανατολίζεται στην υιοθέτηση ρήτρας που θα προβλέπει την πενταετή προστασία των εργαζομένων και θα περιληφθεί στους όρους του διαγωνισμού για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα