Σάντος:«Θα είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα»

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στο Euro στο εναρκτήριο παιχνίδι την Πολωνία, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής Ομάδας έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας εν όψει της αυριανής φιλικής αναμέτρησης με την Αρμενία.

«Στόχος της προετοιμασίας ήταν να εδραιώσουμε το καλό κλίμα και να βελτιωθούμε ως ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, από τη διάθεση και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες. Όσον αφορά στο πνεύμα,

είναι στόχος που επετεύχθη. Βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Σαφέστατα βελτιωθήκαμε στον αγωνιστικό τομέα, αλλά είχαμε την κούραση και λίγες προπονήσεις».

Όσον αφορά τον αποκλεισμό των Κονέ και Τζιώλη τόνισε:«Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με την τελική 23άδα και αυτούς που κόψαμε. Δεν θα αποφέρει κάτι. Αποπροσανατολιζόμαστε από το βασικό σκοπό. Είναι φυσιολογική ερώτηση, ωστόσο από τη στιγμή που πήρα τις αποφάσεις με καθαρή συνείδηση, αυτό το θέμα έχει τελειώσει».

Για το βαθμό ετοιμότητας, ενόψει της πρεμιέρας με την Πολωνία ο Σάντος δήλωσε:«Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα φανεί στους αγώνες αν είμαστε έτοιμοι, πιστεύω ότι θα είμαστε. Είμαι σίγουρος ότι με την Πολωνία θα έχουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Θα πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει και αυτές οι διορθώσεις που κάναμε».

Τέλος για τα θετικά και αρνητικά σημεία της Εθνικής τόνισε:«Δεν θέλω να επικεντρωθώ στα καλά, αλλά σε αυτά που δεν πήγαν καλά, γιατί αυτό είναι το κλειδί για μια καλή παρουσία στο Euro. Ένα βασικό κομμάτι είναι η κατοχή της μπάλας για να αναγκάζεις τον αντίπαλο να τρέχει. Σε αυτόν τον όμιλο, ίσως αυτό κρίνει την πρόκριση. Όποιος έχει την μπάλα στα πόδια του, τρέχει λιγότερο, είναι πιο φρέσκος και έχει περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα