Σάλος για τη σύλληψη

Η σύλληψη ενός 27χρονου από τα Ψαχνά Ευβοίας και η ταυτόχρονη απαγόρευση από το Facebook μιας σελίδας που με την ονομασία «Πατέρας Παστίτσιος» σατίριζε την Εκκλησία και σε ορισμένους κληρικούς που είχαν εμπλακεί σε κάθε είδους σκάνδαλα προκαλεί αντιδράσεις.

Η διαδικασία σύλληψης του «Πατέρα Παστίτσιου» φαίνεται να έγινε μετά από επερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Την αντίθεσή της για τη σύλληψη του 27χρονου που διατηρούσε στο Facebook τη σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η Δημοκρατική Αριστερά. Τονίζει ότι η σύλληψη του 27χρονου φανερώνει σε συμβολικό επίπεδο, «ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής», ενώ συνιστά προσβολή «όχι μόνο της ελευθερίας του λόγου», αλλά και για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. «Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος.

Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης», έγραψε στο Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Πάντως, μετά το κατέβασμα του Γέροντα Παστίτσιου από το Facebook , εμφανίστηκε και άλλη σατυρική ιστοσελίδα υπό το τίτλο «Γέροντας Παρίσιος». Το συγκεκριμένο γκρουπ αποτελεί την άμεση αντίδραση της σύλληψης του 27χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα