Ρωσία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας οργάνωσης

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξάρθρωσαν έναν πυρήνα μιας ισλαμιστικής οργάνωσης από τον Ρωσικό Καύκασο, ο οποίος προετοίμαζε επιθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

«Η FSB της Ρωσίας κατάφερε να εντοπίσει ότι αντάρτες είχαν σχεδιάσει με μεταφέρουν όπλα μεταξύ του 2012 και του 2014 στο Σότσι και να τα χρησιμοποιήσουν
για να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά την προετοιμασία και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», όπως ανέφερε η ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK).

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, οι υπηρεσίες ασφαλείας κατάσχεσαν όπλα στη διάρκεια επιχειρήσεων τους στις 4 και 5 Μαΐου στην αποσχισθείσα περιοχή της Αμπχαζίας.

Εξάλλου οι ρωσικές υπηρεσίες κατηγόρησαν την Γεωργία ότι συνδέεται με τον ηγέτη ισλαμιστή αντάρτη Ντόκου Ουμάροφ, η οργάνωση του οποίου φέρεται να είχε σχεδιάσει τις επιθέσεις αυτές.

«Ο Ντόκου Ουμάροφ, ηγέτης της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει στενές σχέσεις με τις ειδικές υπηρεσίες της Γεωργίας, συντόνισε την παράδοση υλικού για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», επεσήμανε η ΝΑΚ, η οποία κατηγόρησε τη Γεωργία ότι βοήθησε τον Φεβρουάριο στη μυστική μεταφορά 300 πυροκροτητών σε μια περιοχή κοντά στο Σότσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα