«Δεν δηλώνω αισιόδοξος, αλλά υπεύθυνος»

Στα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η τρίτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό Κυβέρνησης. Παραλαμβάνοντας την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι θα καταβάλλει «κάθε προσπάθεια για να σχηματιστεί Κυβέρνηση, όπως τη θέλει ο ελληνικός λαός, ευρωπαϊκή, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, αρκεί», όπως πρόσθεσε, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις να
σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε καλόπιστα και το δικό σας έργο στη διαβούλευση που θα έχετε με τους πολιτικούς αρχηγούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια. Πάντως, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, δεν δήλωσε αισιόδοξος, αλλά υπεύθυνος.

Ο κ. Βενιζέλος είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία του ΚΚΕ, εισπράττοντας ένα «όχι», ενώ στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και αύριο στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Λόγω των επαφών, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μεταφέρεται για αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι.  

Όχι στην αλαζονεία, τον πολιτικό μικρομεγαλισμό και την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, το μήνυμα που έτειλε, νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη νέα ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα