«Ραντεβού με τον Δήμαρχο»

Τον πόλεμο κατά της μουτζούρας στην πόλη κηρύσσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο πλαίσιο του μηνιαίου ραντεβού του με τους δημότες μέσω του Αθήνα 9.84.

«Τελευταία έχει ενσκήψει δραματικά στην πόλη η ωμή βεβήλωση μνημείων. Συνεχίζουμε δυναμικά και μετά το Πολυτεχνείο θα αρχίσουμε να σβήνουμε γκραφίτι από την Πειραιώς προς την Ομόνοια. Βάζουμε τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της πόλης στο παιχνίδι».

O Δήμαρχος Αθηναίων συνεχάρη την ΕΣΗΕΑ
για την πρωτοβουλία της να αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των αγαλμάτων του Κωστή Παλαμά και του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και πρόσθεσε: «Επειδή αυτή η επιχείρηση ήδη καλύπτεται οικονομικά από το Δήμο αντιπρότεινα και έτσι συνέβη τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο Ταμείο των Ανέργων Δημοσιογράφων».

Αναφορικά με τα συσσίτια προς άπορους εξήγγειλε τη συνεργασία με τη Εκκλησία. «Θα σταματήσουν τα συσσίτια να δίνονται στη Σοφοκλέους. Βρίσκουμε χώρους για να γίνονται τα συσσίτια σε αξιοπρεπείς συνθήκες
θα το κάνουμε μαζί με τη αρχιεπισκοπή που θα αναλάβει το οικονομικό κόστος».

Μια ημέρα μετά την πρότασή του στη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό για την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας των δήμων Αθηναίων Παρισιού και Ρώμης για το μεταναστευτικό , ο κ. Καμίνης τόνισε πως
«έχουμε επίτροπο αρμόδιο για το θέμα που προέρχεται από χώρα του ευρωπαϊκού νότου, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έχει χρηματίσει δήμαρχος Αθηναίων, ενώ ετοιμάζεται ατζέντα στην ΕΕ για το θέμα αφού έχει υπερωριμάσει. Μεταναστευτικές ροές θα υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια. Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει κατάματα το θέμα και να πάρει μια απόφαση».

«Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που παραμένει στην πόλη οφείλεται σε πρόβλημα αποθηκευτικών χώρων. Σύντομα θα λυθεί».

«Από του χρόνου η αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων που αποτελεί σημαντικό έσοδο για τον Δήμο και την ευταξία της πόλης».

Για την κατάσταση στο Λόφο του Στρέφη και ειδικότερα στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, όπου σωρεύονται σκουπίδια, είπε: «Το σημείο είναι σημαντικό τοπόσημο και ήδη έχει απαγορευτεί η διεξαγωγή συναυλιών. Τα Εξάρχεια έχουν πολλά προβλήματα γενικότερα. Εμείς το πολεμάμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την καθαριότητα και την τάξη στην περιοχή».

Για τα περίπτερα στην Αθήνα, ο Γ. Καμίνης δήλωσε ότι έχουν ήδη ξηλωθεί 140 περίπτερα και θα συνεχιστεί η διαδικασία. Υπάρχει ζήτημα νομοθεσίας, επειδή πολλά λειτουργούσαν με αναπηρική άδεια. Πρόκειται να γίνει διαγωνισμός για τον νέο σχεδιασμό των περιπτέρων, διότι υπάρχει και θέμα αισθητικής.

«Εστία μόλυνσης για την πόλη αποτελούν τα περιττώματα των σκύλων, αλλά ευθύνες έχουν κυρίως οι ιδιοκτήτες. Δεν μπορούν να υπάρχουν δραγουμάνοι πίσω από κάθε πολίτη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Παρά την ευαισθητοποίηση των πολιτών, είναι πάρα πολλοί όσοι δεν χρησιμοποιούν ειδικές σακούλες για την περισυλλογή τους. Επιπλέον, το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει μειωθεί λόγω και του Καταφυγίου Ζώων», ενώ προανήγγειλε και ειδική καμπάνια του Δήμου Αθηναίων.

Για την ανακύκλωση ο Γιώργος Καμίνης είπε: «Οι μπλε κάδοι συλλέγονται χωριστά. Αλλά εκεί ρίχνονται από κάποιους και απορρίμματα, οπότε δεν γίνεται διαχωρισμός. Η διαλογή στην πηγή, με διαφορετικές σακούλες, είναι δύσκολη διαδικασία. Εμείς έχουμε ξεκινήσει την περισυλλογή οικιακών αποβλήτων, δηλαδή κυρίως τροφών, πιλοτικά σε περιοχές με ειδικές σακούλες, αλλά υπάρχει δουλειά ακόμα».

Σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων ΑΜΕΑ και τη διαδικασία έκδοσης ειδικής κάρτας, είπε: «Προχωράμε σε αποκέντρωση συναλλαγής και απλούστευση των απαιτούμενων διαδικασιών».

Για την παιδική χαρά Αγ. Παντελεήμονα, που παραμένει κλειστή, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Υπήρχαν κάποια προβλήματα, ελέγχονται οι προδιαγραφές ασφάλειας και θα επαναλειτουργήσει σύντομα».

Για την ακύρωση της συμμετοχής της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων σε εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής που οδήγησε σε ματαίωση του ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «το θέμα θα τεθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου».

Για την ονοματολογία και την αρίθμηση των κτιρίων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ο Γ. Καμίνης δήλωσε: «Υπάρχει πρόβλημα και δική μας ολιγωρία. Έχουμε προγραμματίσει να φτιάξουμε πινακίδες με αριθμούς για όλη την πόλη».

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το οικοδομικό τετράγωνο στη Σταδίου, μετά τα επεισόδια του 2012, με τις λαμαρίνες που καλύπτουν την πρόσοψη ιστορικών κτιρίων, όπως το Αττικό κ.λπ., ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι: «Επίκειται συνάντησή μου με τους ιδιοκτήτες τους και τους καταστηματάρχες για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς υφίστανται και κάποιες μικροέριδες μεταξύ τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα