Ψηφίστηκε το PSI στην Βουλή

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI). Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία

και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Καταψήφισε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ - και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Νίκος Τσούκαλης. Νωρίτερα, υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Βουλή κατά την συζήτηση στην Ολομέλειαμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος,του νομοσχεδίου για το PSI με τίτλο «κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων».

Τα κόμματα της αριστεράς και το ΛΑΟΣ εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους με τη διαδικασία που ακολουθεί η Βουλή.

«Δεν αντιλαμβάνομαι την επιμονή σας στην άρνηση του κατεπείγοντος», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Και πρόσθεσε ότι όσοι δεν δέχονται την διαδικασία του κατεπείγοντος δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν συνείδηση σε ποιο σημείο βρίσκεται η χώρα.

Κάλεσε επίσης όσους διαφωνούν να πουν ανοιχτά ότι δεν θέλουν η χώρα να απαλλαγεί από 130 δισ. ευρώ και 50 μονάδες χρέους. 

Keywords
Τυχαία Θέματα