Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Στα 104 ανέρχονται τα δέντρα ταοποία έπεσαν από το κύμα κακοκαιρίαςπου έπληξε την Αθήνα. Τα δέντρα αυτάγρήγορα αποσύρθηκαν, όπως επίσης καικλαδιά από άλλα 86 δέντρα. Άμεσηήταν η ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων.

Σταβόρεια και νότια προάστια Αττικήςεντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματαμε πτώσεις δένδρων, μεταλλικών πινακίδωνκαι άλλων αντικειμένων λόγω των θυελλώνανέμων ενώ διακοπές στην ηλεκτροδότησηπαρατηρούνται από το πρωί σε αρκετέςπεριοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια.Τις 700 φθάνουν οι κλήσεις στην πυροσβεστικήυπηρεσία

ενώ περισσότερα από 70 συνεργείαεπιχειρούν έως και αυτή την ώρα.

Οιεργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πρασίνουκαι Περιβάλλοντος από τις πρώτες πρωινέςώρες εργάστηκαν πυρετωδώς και αφούκατέγραψαν τα σημεία που υπήρχε πρόβλημα,με τη βοήθεια γερανοφόρων μηχανημάτωνκαι συνεργείων από εδάφους, απέσυραντους πεσμένους κορμούς των δέντρων,αλλά και κλαδιών, που είτε εμπόδιζαντην κυκλοφορία των οχημάτων, είτεαποτελούσαν κίνδυνο για τους πεζούς.Την όλη επιχείρηση επέμβασης συντόνισεο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. ΆγγελοςΑντωνόπουλος.

Τασυνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου καιΠεριβάλλοντος βρίσκονται σε αυξημένηετοιμότητα, καθ' όλο το 24ωρο, λόγω τηςσυνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Δενσημειώθηκαν ατυχήματα, παρά μόνο έναςελαφρύς τραυματισμός από πτώση δέντρουστην οδό Σταδίου, καθώς τα περισσότεραδέντρα είχαν κλαδευτεί τα τελευταίαδύο χρόνια. Για προληπτικούς λόγους οΕθνικός Κήπος σήμερα παρέμεινε κλειστός,ενώ ολιγόωρη διακοπή παρατηρήθηκε στουςδρόμους: Μιχαλακοπούλου ,Ιερά Οδός,Πέτρου Ράλλη, Ορφανίδου, Σταδίου, Μενεκράτους και στη συμβολή των οδώνΑδριανείου και Θωμαίδος, προκειμένουνα απομακρυνθούν τα πεσμένα δέντρα καικλαδιά.

Εντω μεταξύ, από το λιμάνι του Πειραιά δενφεύγουν τα δελφίνια για Αργοσαρωνικό.Από τη Ραφήνα, δεν εκτελούνται ταδρομολόγια για Κυκλάδες - Μαρμάρι, ενώαπό Λαύριο δεν αναχωρεί κανένα πλοίο.Προβλήματα και σε πορθμεία.

Οιισχυροί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ κυρίως σταανατολικά θα διατηρηθούν και αύριοσύμφωνα με την ΕΜΥ, καθώς επίσης και οι χαμηλέςθερμοκρασίες. Αύριο αναμένονται επίσηςβροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικάπιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα