Επαφές Σαμαρά με ηγεσίες υπουργείων

Συνέχεια των συναντήσεων του πρωθυπουργού με υπουργούς, προκειμένου να δώσει οδηγίες για το κυβερνητικό έργο κι ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να βάλει φρένο στις ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις, στη σκιά της διαφωνίας των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, για τους διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων. Πριν από λίγο ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος εξερχόμενος χαρακτήρισε τεκμηριωμένη την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις

στη Χαλυβουργία Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τους υπουργούς και υφυπουργούς Υγείας και Πολιτισμού.

Εν τω μεταξύ ανοιχτό παραμένει το μέτωπο Μητσοτάκη-Λοβέρδου για τους διοικητικούς, με τον πρώτο να επιμένει στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και τον δεύτερο με τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα να δίνει ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 ενός υπαλλήλων. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, χαρακτηρίζουν εμπαιγμό τις ενδοκυβερνητικές διαπραγματεύσεις και μιλούν για «παρωδία που παρουσιάστηκε σα θρίλερ». Κατηγορούν το νέο υπουργό Παιδείας πως παίζει το ρόλο «του αθώου» που δεν ήξερε ότι πρόκειται να υπογράψει απολύσεις αλλά και τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, πως έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις.

Να επανεξεταστεί συνολικά το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων με αφορμή τους διοικητικούς υπαλλήλους ζήτησε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα