Προτείνει στην Αίγυπτο διεξαγωγή διαλόγου

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα όλες τις παρατάξεις στην Αίγυπτο να διεξάγουν έναν διάλογο «με διαφάνεια», ο οποίος είναι «επειγόντως» απαιτητός προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση στην παρούσα πολιτική κρίση.

«Οι αναταράξεις τις οποίες διαπιστώνουμε σήμερα αποδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη για έναν διάλογο. Και αυτός θα πρέπει να γίνει αμφίδρομα», υπογράμμισε η Κλίντον, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας

της συνόδου των ΥΠΕΞ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

«Καλούμε όλες τις πλευρές στην Αίγυπτο να βρουν μία λύση στις διαφορές τους μέσα από έναν δημοκρατικό, δίκαιο διάλογο με διαφάνεια. Απευθύνουμε έκκληση στην αιγυπτιακή ηγεσία να εξασφαλίσουν πως τα αποτελέσματά του θα προστατεύουν την δημοκρατική υπόσχεση την οποία έδωσε η επανάσταση για το σύνολο των πολιτών», πρόσθεσε.

Η Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα ότι η αιγυπτιακή δικαιοσύνη «θα είναι σε θέση να λειτουργεί» στην διάρκεια της διεξαγωγής του διαλόγου. Η ίδια πρόσθεσε πως οι Αιγύπτιοι αξίζουν να έχουν ένα «Σύνταγμα που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων, είτε είναι άνδρες, ή γυναίκες, είτε μουσουλμάνοι, ή χριστιανοί».

Η Αμερικανίδα υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που η ένταση κορυφώνεται σήμερα στην Αίγυπτο γύρω από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο έχουν περικυκλώσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά των πολιτικών μεθοδεύσεων του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, απαιτώντας πρωτίστως να ακυρώσει το διάταγμα της 22ας Νοεμβρίου με το οποίο διευρύνει τις εξουσίες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα