«Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος με την Ελλάδα»

«Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος με την Ελλάδα, αλλα δεν με βοηθάει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters. Η Ελλάδα «σίγουρα δεν είναι μία απελπιστική περίπτωση» και είχε καλύτερες επιδόσεις στο τέλος του προηγούμενου έτους απ' ότι προέβλεπε το σχέδιο διάσωσης, είπε ο ίδιος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομολογό

του. «Παρά τον σκεπτικισμό, η ανάπτυξη της Ελλάδας έως το τέλος του περασμένου έτους ήταν καλύτερη απ' ότι είχε καθοριστεί από το πρόγραμμα». Διευκρινίσεις ΥΠΕΞ για το διάβημα προς Βερολίνο.

Ξεχωριστά υπογράμμισε πως η περισσότερη ρευστότητα δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling δήλωσε ότι είναι ακόμη πιθανό η Ελλάδα να καταλήξει σε έξοδο από την ευρωζώνη με δεδομένες τις επίμονες διαπραγματεύσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για τη χώρα.

«Ο κίνδυνος υπάρχει» δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, συμπληρώνοντας σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ότι οι επιπτώσεις ένος Grexit είναι απρόβλεπτες.

Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα Grexit, σημείωσε πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο Paris Match, προσθέτοντας πως είναι επιβλαβές για τη χώρα ακόμα και να το συζητάμε.

«Αγαπητή Ελλάδα, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τέλειωσε πριν από 70 χρόνια», λέει σήμερα ο αρθρογράφος του Bloomberg, Λεονίντ Μπερσίντσκι, σημειώνoντας πως ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει τη γλώσσα της ηθικής και όχι εκείνη της νομολογίας, όσον αφορά το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.

Στο 25% τοποθετεί τις πιθανότητες ενός Grexit η μηνιαία έρευνα που διεξάγουν οικονομολόγοι για λογαριασμό του πρακτορείο Reuters, ποσοστό που παραμένει αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

«Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα αναγκαστεί να καταφύγει στη λύση του διπλού νομίσματος», εκτιμά ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Χρήστος Πισσαρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα