Προς το δήμαρχο και τον υπουργό

του Δημήτρη Φύσσα

Πολύ καλά κάνανε και υπογράψανε το μνημόνιο συνεργασίας τους οι κ. Καμίνης και Δένδιας, κι ακόμα καλύτερα που το υπογράψανε μετεκλογικά, ώστε να μη δώσουνε λαβή σε ψηφοθηρικό προμοτάρισμα.

Μελετώντας το περιεχόμενο στα μίντια, και διαβάζοντας τις δηλώσεις τους («Η Καθημερινή», 30 Μαϊου 2014) είδα ότι πρόκειται για προσπάθεια με την οποία ευελπιστούν ν΄ αντιμετωπιστεί:

Το παραεμπόριο
Η παράνομη στάθμευση
Η παράνομη πορνεία
Τα παραπανίσια τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών
Οι
διαδηλώσεις που κλείνουν το Κέντρο
Η παρεμπόδιση της επιχειρηματικότητας
Η παράνομη αφισοκόλληση


Αυτό που δεν είδα, είναι η αντιμετώπιση των δικύκλων που παρανομούν. Τα μηχανάκια, οι μοτοσικλέτες και τα ποδήλατα (αλλά και τα ΙΧ, όταν χωράνε), πέρα από το παράνομο παρκάρισμα, κινούνται παράνομα:

Κινούνται πάνω στους πεζόδρομους
Κινούνται πάνω στα πεζοδρόμια
Κινούνται μέσα σε στοές.

Αρχικά κινούνταν πάνω στους πεζόδρομους. Ακολούθησαν οι στοές. Σειρά είχαν τα πεζοδρόμια. Και πιο πρόσφατα, τα πεζοδρόμια κόντρα στη ροή των αυτοκινήτων. Στην Πανεπιστημίου ειδικά, βλέπεις να κινούνται μοτοσικλέτες με αντίθετη ροή πάνω στο ίδιο πεζοδρόμιο. Κατά τα άλλα, «Rethink Athens»- αυτό μας μάρανε.

Γενικότερα, η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας, η Σταδίου, η Πατησίων, η Αιόλου, η Αθηνάς, η Θεμιστοκλέους, η Φειδίου, η Χ. Τρικούπη, η Μασσαλίας, η Πειραιώς -και γενικά το Κέντρο- από την πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι το Σύνταγμα κι από το Κολωνάκι μέχρι το Πολυτεχνείο, αποτελούν θέατρο ενός συνεχούς αγώνα. Οι διαγωνιζόμενοι από τη μια μεριά είναι οι δικυκλιστές κι από την άλλη κοινοί πεζοί, μανάδες με καρότσια, γέροι και γριές, ανάπηροι με δεκανίκια κι άλλοι ταλαίπωροι.

Ούτε οι δημοτικοί αστυνομικοί, παλιότερα, ούτε οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ δείχνουν ποτέ το παραμικρό ενδιαφέρον. Πού και πού γράφουν ή σηκώνουν κάποιο παράνομα παρκαρισμένο μηχανάκι, σύμφωνοι, αλλά ένα μηχανάκι σε κίνηση είναι πολύ πιο επικίνδυνο.

Ποιος είναι αρμόδιος; Έχει πεζοδρόμια αυτή η πόλη; Έχει πεζόδομους; Πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός για να συγκινηθούν τα κατάλληλα πρόσωπα και να υπάρξουν μέτρα;

Υ.Γ. Εγώ που υπογράφω είμαι δικυκλιστής από το 1978.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα