Προς νέα διακοπή πίστωσης

Προτάσεις για μια εκ νέου πανελλαδική αναστολή της, επί πιστώσει, χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα συζητήσει το δ.σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 2 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των προεδρείων όλων των μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας. Νωρίτερα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Οι φαρμακοποιοί διαβλέπουν

ότι, το χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των χρεών μέχρι το τέλος του 2012 βρίσκεται ήδη στον αέρα, καθώς, ο Οργανισμός δεν θα καταφέρει να εξοφλήσει συνταγές του περασμένου Ιουλίου.

Επίσης, ο κλάδος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει για ακόμη μια φορά η πώληση του βρεφικού γάλακτος σε σημεία εκτός των φαρμακείων, καθώς και τις ελλείψεις που παρατηρούνται το τελευταίο δεκαήμερο σε αρκετά φαρμακευτικά σκευάσματα, αποτέλεσμα της άρνησης πολλών φαρμακευτικών εταιρειών να τιμολογήσουν προτού διορθωθεί το νέο δελτίο τιμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό από τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχουν καταβληθεί μόνον τα 115 εκατομμύρια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα