Κατάθεση δύο αντιρατσιστικών ν/σ

Σε τροχιά κρίσης η συγκυβέρνηση, με τη σύγκρουση να μεταφέρεται στη Βουλή, μετά την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να προωθήσουν από κοινού το επίμαχο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για τον ρατσισμό. Επίσης, τη δική του πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας ανακοίνωσε ότι θα τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της

ΚΟ του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα παραίτησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, υποστηρίζοντας ότι είναι διπλά εκτεθειμένος.

Μαζί ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κίνηση των δύο εταίρων προκαλεί έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, και η ΝΔ προαναγγέλλει καταψήφιση της πρότασης, εφόσον αυτή τεθεί τελικά σε ψηφοφορία στην ολομέλεια.Όσον αφορά τη νέα σύσκεψη των αρχηγών, που αναμενόταν αυτές τις μέρες, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα - ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι ο ενταφιασμός του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου καταδεικνύει τις εσωτερικές αντιφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν θέτουν όμως σε αμφισβήτηση την -μνημονιακού περιεχομένου- συμφωνία των τριών κομμάτων. Από τη μία πλευρά, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ φλερτάρει εντελώς απροκάλυπτα με την ατζέντα και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και κλείνει τα μάτια στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ -παρά τις διαφωνίες τους- δεν σκοπεύουν να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή.

Σκοπιμότητες και τεχνητή ένταση για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας, «βλέπει» πίσω από το θόρυβο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα