Προεκλογικός πυρετός

Στην τελική ευθεία τα κόμματα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με πρώτα να κλείνουν τα Επικρατείας. Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθούν άλλο ούτε οι συντάξεις ούτε τα εισοδήματα έδωσε ο πρωθυπουργός απόψε από τη Χαλκίδα.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως είμαστε στην εποχή που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις αλλά θα πάμε -όπως είπε- ομαλά, τόνισε πως ο ίδιος εγγυάται 4 πράγματα: όχι μείωση συντάξεων, μείωση του ΕΝΦΙΑ

το 2015, και απόδοση του αργότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση και επαναφορά συντάξεων σε υπερήλικες, ομογενείς, Πόντιους και Βορειοηπειρώτες.

Αναφερόμενος στους μετανάστες, ο κ. Σαμαράς τόνισε «βλέπετε τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη όπου αλλάζουν τα πάντα με δραματικό τρόπο». Στη Γαλλία -πρόσθεσε- είχαμε μακελειό και εδώ κάποιοι προσκαλούν και άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν απο τώρα ιθαγένειες.

Το Σάββατο η ΝΔ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της για την οικονομία.

Έως την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια στη ΝΔ, ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιος θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας, στο οποίο θα συμμετέχουν - σύμφωνα με πληροφορίες- οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η επεξεργασία των προτάσεων για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες μεγάλες περιφέρειες της χώρας έχουν κλείσει.

Εν τω μεταξύ, με 22 υποψήφιους για τις εθνικές εκλογές επισημοποιήθηκε η συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.
Μετά την απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι η συνάντηση της Αριστεράς και της Οικολογίας είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, τόσο για το μέλλον της χώρας, όσο και της Ευρώπης. Χαρακτήρισε δε την συμπόρευση ιστορική σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μία συνεργασία που, όπως είπε, δεν αποβλέπει μόνο στις επικείμενες εκλογές αλλά στην από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο Chanell 4, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Αυτό που ζητάμε είναι μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και μια ρήτρα ανάπτυξης».

Πυρετωδώς ετοιμάζονται και οι λίστες στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Φλωρίδης έκλεισε στην 1η θέση του επικρατείας, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ακολούθως τόνισε πως επέστρεψε καθώς το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη να σταθεί όρθια η χώρα. " Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να είναι ο μόνος εγγυητής για τη μετεκλογική πορεία της χώρας", επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει η πληροφορία που φέρει την Άντζελα Γκερέκου να είναι κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Κέρκυρα με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για αχαρακτήριστη πολιτική ενέργεια εάν ισχύει, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών εντάσσεται, όπως έγινε γνωστό, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Παπανδρέου. "Συναντιόμαστε και πάλι σήμερα, τώρα που το νέο Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών διακηρύσσει την ανάγκη να βγει η χώρα μας από την κρίση με την άσκηση πραγματικά προοδευτικών πολιτικών, μακριά από τη βία της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, να βγει από την κρίση με την εφαρμογή βαθειά δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
" Δυνατό ΚΚΕ, δύναμη σιγουριάς για την επόμενη μέρα", ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Λαμία περιόδευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απ΄όπου τόνισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η παραμονή στο ευρώ. Στη Θράκη ο Πάνος Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα