Προαναγγέλει εκτεταμένους ελέγχους

«Το πάρτι τελείωσε», δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας πως θα κλείσει όλα τα παράθυρα του νόμου που ενθαρρύνουν την φοροαποφυγή. «Οι παράνομοι καταστηματάρχες προτιμούν το πρόστιμο παρά το κλείσιμο του καταστήματος. Εκμεταλλεύονται "παραθυράκια" και συνεχίζουν να κλέβουν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ προαναγγέλοντας ότι το Υπουργείο ενεργοποιεί επιπλέον 4.000 ελεγκτές στις εφορίες για να ελέγχουν

τα πάντα και τους πάντες. Εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους, προαναγγέλλει με δηλώσεις στο ΒΗΜΑ και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος. 'Έμφαση θα δοθεί στα σημεία όπου υπάρχει έντονο οικονομικό ενδιαφέρον και μεγάλος όγκος συναλλαγών, αλλά και στις τουριστικές περιοχές όπου η φοροδιαφυγή αγγίζει ακόμα και το 85%.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και τα κέντρα διασκέδασης. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ο ετήσιος τζίρος τους υπολογίζεται ακόμη και σε περιόδους κρίσης στα 10 δισ. ευρώ. Το Σώμα προγραμματίζει 25.000 ελέγχους έως το τέλος του έτους σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και πολίτες που κρύβουν συστηματικά εισοδήματα

Την ίδια ώρα, σε «αγώνα δρόμου» έχει αποδοθεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πείσει τους φορολογουμένους που έχουν χρέη στην Εφορία και τα Τελωνεία να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Για κάθε μήνα που περνάει χωρίς να έχει γίνει ρύθμιση χρεών, μειώνεται αντίστοιχα ο αριθμός των δόσεων, λένε χαρακτηριστικά.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να αποδεικνύεται η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής, τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού. Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ειδικής εφαρμογής που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα