Έρευνα για τυχόν αποδράσεις

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τυχόν μεταναστών, που εκμεταλλευόμενοι τα επεισόδια αργά τη νύχτα, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, κατάφεραν να διαφύγουν.
Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 9 το βράδυ, την ώρα της διανομής φαγητού, όταν αλλοδαποί, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, στασίασαν και επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών φρουρών, βάζοντας παράλληλα φωτιά σε στρώματα και οικίσκους της εγκατάστασης.

Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα

αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί.

Η έκρυθμη κατάσταση διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η τάξη στο Κέντρο αποκαταστάθηκε μετά τη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Φρόσω Ζαγορίτου ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος τόνισε ότι είχε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς ότι στοΚέντρο κρατείται μεγάλος αριθμός μεταναστών και θα δημιουργούνταν προβλήματα, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης μίλησε για κοντέινερς- κλουβιά και έθεσε σειρά ερωτημάτων για τη σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα