Πρεμιέρα για τη γιορτή του ποδοσφαίρου

Στη Βραζιλία στραμμένα όλα τα βλέμματα καθώς ολοκληρώθηκε ηλαμπερή η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Σάο ΠάολοΝίκη της Βραζιλίας επί της Κριοατίας με 3-1, στη χθεσινή πρεμιέρα του Μουντιάλ.Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΝΕΡΙΤ.

Τα προβλήματα με την ασφάλεια στο Μουντιάλ, τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και τις εργασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί μπορούν να μείνουν για λίγο στο περιθώριο αφού σήμερα ξεκινάει η γιορτή του ποδοσφαίρου.

Λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, αναφέρθηκε στις «καλύτερες αξίες του αθλητισμού», υπογραμμίζοντας «την ομαδική εργασία, το ευ αγωνίζεσθαι και τον αμοιβαίο σεβασμό», κατά τη διάρκεια εορταστικής τελετής στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Χωρίς κοστούμια και γραβάτες, αλλά με αθλητικές φανέλες, ο γγ του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Τζον Ας και οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών του ΟΗΕ, που οι εθνικές τους ομάδες συμμετέχουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ντυμένοι με αθλητικές στολές των χωρών τους, υποδέχτηκαν μαθητές από σχολεία της Νέας Υόρκης. Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην εκδήλωση η αναπληρώτρια μόνιμη αντιπρόσωπος της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη, Ναυσικά Εύα Βράιλα.

.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα