Ένταση στο ΥΠΟΙΚ

Έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης αναφορικά με τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, επικαλέστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με αντιπροσωπεία πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο κ. Χαρδούβελης ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών, οι οποίες παρέμειναν μέχρι αργά συγκεντρωμένες έξω από το Υπουργείο, διαμαρτυρόμενες για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επαναπροσληφθούν.

Το

μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο καθαρίστριες και μια φωτορεπόρτερ.

«Οι πρωτοφανείς σκηνές βίας ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, είναι δείγμα του «κατήφορου της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοινωση ο ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή τα επεισόδια που ξεσπασαν μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου εξω απο το ΥΠΟΙΚ.

Η αρμόδια τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε ότι «μετά τις σημερινές απαράδεκτες ενέργειες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, η χθεσινή εξαγγελία του κ. Κικίλια, ότι θα "καθαρίσει την Αθήνα", παίρνει άλλη διάσταση».

«Η περιπέτεια των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αναδεικνύει την άτεγκτη αντίληψη με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αιτήματα μιας χαμηλά αμειβόμενης κατηγορίας εργαζομένων», το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ.

«Οι αγώνες των εργαζομένων δεν κρίνονται στα δικαστήρια» σχολιάζει το ΚΚΕ , με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Φωτογραφικό υλικό Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα