«Πράσινο φως» από το κυβερνητικό συμβούλιο

Το πακέτο μέτρων που αποτελεί την πρόταση της Ελλάδας προς τους δανειστές, η οποία και αναμένεται να σταλεί σε λίγη ώρα στους θεσμούς, ενέκρινε κατόπιν πολύωρης συνεδρίασης το κυβερνητικό συμβούλιο. Τα μέτρα υπό μορφή νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθούν απόψε στη Βουλή.«Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμό» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό συμβούλιο, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ. «Φυσικά και θα περάσει, είναι

υπό συζήτηση όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ρωτήθηκε εάν η ελληνική πρόταση θα «περάσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ο μόνος υπουργός που εξέφρασε διαφωνία ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζανης.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός έχει συνεργασία με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα και η διαδικασία με την οποία θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία, ενώ αύριο στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διατήρηση της έκπτωσης 30% ΦΠΑ στα νησιά, παραμένει το ΕΚΑΣ και δεν μειώνονται οι συντάξεις.

Καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις πλην λίγων εξαιρέσεων. ΦΠΑ στα ξενοδοχεία παραμένει στο 13%, αλλά στην εστίαση ανεβαίνει στο 23% και τέλος εισάγονται υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές σε εφοπλιστές, μεγάλα εισοδήματα και τζόγο.

Το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για να εγκρίνουν τη νέα συμφωνία.

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις 7 η σύνοδος των 28.

Keywords
Τυχαία Θέματα