Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός και την Κυριακή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής,
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)
-Περιφέρεια Νοτίου

Αιγαίου (Κυκλάδες),
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
-Περιφέρεια Πελοποννήσου,
-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
-Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκονται πυρκαγιές στην Κυλλήνη, στην περιοχή Μελίσσα του δήμου Ανδραβίδας σε αγροτοδασικές εκτάσεις, όπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις προκειμένου να μη λάβει διαστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και στο Καλαμάκι Ζακύνθου, όπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Στο Δίστομο Βοιωτίας, η φωτιά είναι ακόμη ενεργή αλλά δεν απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή. Στην Αχαΐα, συνελήφθη ένας μελισσοκόμος που έβαλε φωτιά κατά τη διάρκειαεργασιών στο μελίσσι του η οποία ευτυχώς περιορίστηκε εγκαίρως. Καλύτερη, είναι η εικόνα και από το μέτωπο της φωτιάς στη Σκύρο. Δυο φωτιές στο νομό Αττικής σε εξέλιξη, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και στην Κακιά Σκαλα Κερατεας. Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι θα τεθούν εγκαίρως υπόέλεγχο και πριν πέσει η νύχτα.

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα χθεσινά μέτωπα καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα