Πολιτικές Αντιδράσεις για τη Δημ. Αστυνομία

Καταδίκασε την απόφαση για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ), Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Μου δημιουργείται η εντύπωση ότι οι κυβερνώντες κλείνουν τα μάτια και τραβούν κλήρο ανάμεσα στους επαγγελματικούς κλάδους που θα δώσουν βορά χωρίς δεύτερη σκέψη στην τρόικα. Αναρωτήθηκε κανείς από τους αρμοδίους τι ακριβώς θα συμβεί εφόσον καταργηθεί η Δημοτική

Αστυνομία;», είπε συγκεκριμένα.

«Επειδή είμαι βέβαιη ότι συντελείται κάτι ανάλογο με την ΕΡΤ, δηλαδή κλείνουμε την ΕΡΤ και βλέπουμε μαύρο, ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι ποιο θα είναι το αντίστοιχο ‘μαύρο' στους δήμους όλης της χώρας πριν είναι πολύ αργά», είπε.

Τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ με όσα αποφάσισαν κυβέρνηση και τρόικα για τη Δημ. Αστυνομία εξέφρασε, μιλώντας στο Mega, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, Δ. Χατζησωκράτης. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «εξευτελισμό της έννοιας της κινητικότητας» και χαρακτήρισε αρνητικά το «εφεύρημα» τη μεταφορά της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ..

«Κινητικότητα σημαίνει να μπορέσει να λειτουργήσει πραγματικά η δημόσια διοίκηση, να μπορέσει να φτιαχτεί η δημόσια διοίκηση με αξιολογήσεις και μετακινήσεις όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι δυνατόν, η κυβέρνηση υποτασσόμενη στις πιέσεις της τρόικας για να της παραδοθούν 12.500 ονοματεπώνυμα μετακινούμενων, να χρησιμοποιήσει το «τρικ» της μεταφοράς ολόκληρης της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ..», είπε ο κ. Χατζησωκράτης.

Με στοιχεία από τη Ναυτεμπορική

Keywords
Τυχαία Θέματα