ΠΟΕΣΥ: 7ο Τακτικό Συνέδριο

Με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της τριετούς θητείας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 7ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα.

«Το 7ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ διεξάγεται σε μια κρίσιμη καμπή της πορείας της χώρας μας, με τον λαό μας να στενάζει τσακισμένος από την
εφαρμογή απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και ανάμεσά τους να ασφυκτιά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης», παρατήρησε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

«Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο του 2011 σε μια περίοδο που η μνημονιακή κρίση βάθαινε όλο και περισσότερο. Ειδικότερα στον χώρο του Τύπου και γενικότερα των ΜΜΕ ο εργασιακός μεσαίωνας για τον οποίο μιλούσαμε τότε μεταβαλλόταν σταδιακά σε εργασιακή ζούγκλα με την πλειονότητα των εργαζομένων να βιώνουν την εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητικό απολογισμό που παρουσίασε ο κ. Σαββίδης, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ πραγματοποίησε την τελευταία τριετία 65 συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου και έξι γενικού συμβουλίου και εξέδωσε 294 αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στην κήρυξη και συντονισμό περισσότερων από 60 στάσεων εργασίας και απεργιών σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης, στον συντονισμό κινητοποιήσεων για την εξαίρεση των δημοσιογράφων που εργάζονται σε δημόσια ΜΜΕ από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, στην προσφυγή μαζί με άλλες Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας κατά της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης για την κατάργηση της διαιτησίας του ΟΜΕΔ, σε τοποθετήσεις για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και στη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ με οικονομική ενίσχυση για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Εξάλλου, στον οικονομικό απολογισμό που παρουσίασε η ταμίας της ΠΟΕΣΥ, Νέλλη Σπηλιοπούλου, τονίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας στη μέση της θητείας του απερχόμενου ΔΣ το 2012, βάσει της περικοπής των ετήσιων συνδρομών των μελών κατά 22%, αλλά και ο περιορισμός στο ελάχιστο καθημερινών και λειτουργικών εξόδων και άλλων δραστηριοτήτων.

Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα και αύριο με τοποθετήσεις των συνέδρων σε επίκαιρα θέματα του κλάδου, όπως η σύναψη συλλογικών συμβάσεων, το αγγελιόσημο και η ένταξη στις δημοσιογραφικές Ενώσεις, των δημοσιογράφων που εργάζονται με συμβάσεις έργου. Την Κυριακή η «αυλαία» του Συνεδρίου θα «πέσει» με εκλογή νέου προεδρείου για την ΠΟΕΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα