Πληροφορίες για παραίτηση Τούντα από ΕΟΦ

Την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων θα δώσει αύριο στον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη ο Γιάννης Τούντας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 984.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας είχε κοινοποιήσει στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον οργανισμό εντός του Ιουνίου.

Πάντως, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει από τον κ. Τούντα να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι η αφορμή για την απαίτηση του πρωθυπουργού να έχει στη διάθεσή του την παραίτηση του πρώην προέδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, στάθηκε επιστολή του κ. Παπαγεωργόπουλου προς τον πρωθυπουργό, στην οποία κατηγορούσε τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρα ότι δεν ενίσχυσαν όπως είχαν δεσμευθεί τον ΕΟΠΥΥ με το απαραίτητο προσωπικό.

Μάλιστα αναφέρει ότι το υπουργείο Εργασίας αρνείται να παραχωρήσει στον ΕΟΠΥΥ 1.000 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 500 είναι από το ΙΚΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή αυτή, μία ημέρα μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όχι τόσο για την ουσία όσο για τους τύπους. Θεώρησαν ότι αιφνιδιάστηκαν για μία ακόμη φορά, καθώς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την αντικατάσταση διοικητή μεγάλου οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα