Αύριο η τελική απόφαση για τον ΤΑΡ

Την Παρασκευή από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ΙΙ αναμένεται να ανακοινώσει -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Το απόγευμα χθες υπογράφτηκε στην Αθήνα η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας με την κοινοπραξία του αγωγού, με την πλευρά των αζέρων να κάνουν λόγο για επενδύσεις 1,5 δισ. Ευρώ.

"Εάν την Παρασκευή

ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον TAP θα είναι από τις πλέον συμφέρουσες για τη χώρα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και έκανε λόγο για νέες θέσεις εργασίας.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους της κοινοπραξίας Shah Deniz 2, στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απορρίφθηκε από τους Αζέρους το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco West.

Επίτευγμα χαρακτήρισε για την ελληνική οικονομία τον αγωγό ΤΑΠ ο πρώην γενικός διευθυντής ενέργειας της Κομισιόν και ειδικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Κωστής Μανιατόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Για το λιμάνι

Την ίδια ώρα, πρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Για τα νέα επενδυτικά πλάνα της Cosco και την αξιοποίηση των λιμανιών θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στις 4 το απόγευμα στο Υπ. Ναυτιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα