Πλακιωτάκης: Δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Βουλής

Δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απόφασή της να καλέσει αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Επιτροπή ΔΕΚΟ τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το θέμα της δημοσίευσης της Έκθεσης Νομισματικής
Πολιτικής, άσκησε ο γ.γ της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

"Η πρόεδρος της Βουλής στην πλέον κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων ρίχνει και πάλι λάδι στη φωτιά αφού αγνοεί τη χρονική συγκυρία και επιδεικνύει αντιπάθεια στη λειτουργική και θεσμική ανεξαρτησία των θεσμών, προκειμένου να ικανοποιήσει προσωπικές της επιδιώξεις και φιλοδοξίες " ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποιεί ότι δεν μπορεί να παραστεί αυτό το διάστημα σε Επιτροπές, καθώς έχει προγραμματισμένα δυο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια, το πρώτο αύριο στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και το δεύτερο την επόμενη εβδομάδα στην ΕΚΤ, στα οποία, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας της κατάστασης, όπως αναφέρει "θα ήταν αδιανόητη και εθνικώς επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου".

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζει ότι από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου και για όλη την εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι στη διάθεση της Επιτροπής.
Keywords
Τυχαία Θέματα