Πιάνει «δουλειά» και πάλι η τρόικα

Επιστρέφουν από σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Θα αποτελούνται από πέντε ομάδες ελεγκτών που θα πραγματοποιούν συνεχείς επαφές για την πρόοδο των μέτρων του μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη φθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας ενώ αμέσως μετά την ορκωμοσία -την Πέμπτη - του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,
θα ξεκινήσουν κύκλο επαφών με υπουργούς, κόμματα και φορείς. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ξεκινήσει στη βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης χθες των τριών πολιτικών αρχηγών, στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά, παρουσία του οικονομικού επιτελείου.
Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συνεχίσουν να είναι σε συνεχή επαφή.
Προηγήθηκε  σύσκεψη του οικονομικού επιτελείο της κυβέρνησης, που ασχολήθηκε με τις βασικές «γραμμές» της δύσκολης - όπως χαρακτηρίστηκε- διαπραγμάτευσης, κατά την οποία έγινε γνωστό ότι  εκταμιεύθηκε το 1 δισ. ευρώ, που υπολειπόταν από τη δόση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα για το Μάιο.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το συνέδριο του Economist. Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται οι Χορστ Ράιχενμπαχ και Νότης Μηταράκης καθώς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Γερμανός επικεφαλής της ομάδας δράσης κ.  Ράιχενμπαχ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα