«Πέρασε» το πολυνομοσχέδιο

Με 153 ναι έναντι 145 όχι ψηφίστηκε εχθές απο την Ολομέλεια της βουλής το επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου. Ναι σε όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου είπαν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με εξαίρεση του Λούκα Κατσέλη η οποία καταψήφισε το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Η Λ. Κατσέλη διεγράφη απο την Κοινοβουλευτική  Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

. «Λυπάμαι για αυτή την απόφαση απο τη δική μου μεριά θέλω να δηλώσω οτι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση» ανέφερε σε δήλωση της η Λούκα Κατσέλη η οποία τόνισε οτι για εκείνη θέματα αρχών και συνέπειας ιδιαίτερα για ζητήματα που έχει προσωπικά χειριστεί και γνωρίζει, είναι αδιαπραγμάτευτα. Για αυτό- πρόσθεσε- δεν  μπορεί να συναινέσει στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους .

Προηγήθηκε παρασκήνιο -η συνάντηση της κ. Κατσέλη το πρωί  με τον  πρωθυπουργό παρουσία των κυρίων Βενιζέλου , Κουτρουμάνη. Επιχειρήθηκαν οριακές αλλαγές και νέα διαβούλευση με Βενιζέλο- Κουτρουμάνη χωρίς αποτέλεσμα και ως είχε προαναγγείλει η κ. Κατσέλη καταψήφισε το επίμαχο άρθρο. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους  τονίζοντας από το βήμα της Βουλής ότι αν το πολυνομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί στο σύνολό του δεν χρειάζεται ούτε ο ίδιος να πάει στο Eurogroup ούτε ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής.


Έστειλε παράλληλα μήνυμα τόσο προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και προς αυτούς της αντιπολίτευσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «δεν παίζουμε σήμερα ούτε ενδοκομματικά ούτε ενδοκοινοβουλευτικά...όποιος νομίζει ότι υπάρχουν περιθώρια προκειμένου να δοκιμαστούν οι αντοχές μας κάνουν λάθος».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου ως «εισιτήριο αξιοπιστίας» για τη διαπραγμάτευση που επίκειται.

Keywords
Τυχαία Θέματα