Πεντάλ κατά του καρκίνου

Τον γύρο του κόσμου με το ποδήλατό του κάνει για φιλανθρωπικό σκοπό ένας πυροσβέστης από τον Καναδά, ο οποίος πρόσφατα έφτασε στην Αθήνα (βίντεο).

Περνώντας από συνολικά 30 χώρες στοχεύει στη συγκέντρωση ενός αξιοσέβαστου ποσού που θα το διαθέσει στις προσπάθειες για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και των πνευμόνων.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο ίδιος διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από μια δεκαετία.

Την στάση του στην Αθήνα την περιγράφει

ως εξής: «Έφτασα στην Αθήνα. Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες: Ηλιοφάνεια. Μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές, τις πλημμύρες και το κρύο στην Ισπανία και στη Γαλλία, τον τελευταίο μήνα ο ήλιος θα αποτελέσει για μένα έναν ευπρόσδεκτο σύντροφο. Αλλά, εδώ το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο καιρός, όσο οι δρόμοι, οι οδηγοί και η κυκλοφορία. Στην Αθήνα, μπορεί κανείς να πει πως εισάγεται στον ασιατικό τρόπο οδήγησης παρά στον ευρωπαϊκό. Οι ποδηλατόδρομοι είναι ανύπαρκτοι, όπως και οι ποδηλάτες. Η οδήγηση είναι κουραστική. Οι οδηγοί των ΙΧ αγνοούν τα δικαιώματα των μοτοσικλετιστών και των ποδηλατών.
Παρ' όλα αυτά, η Ακρόπολη σε συνδυασμό με το εκθαμβωτικό γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου αποτελούν μια τονωτική ένεση για τον τουρισμό. Σχεδόν το 30% του πληθυσμού πλήττεται από την ανεργία. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως πολλοί άνθρωποι μιλούν αγγλικά. Κι αυτό επειδή δεν θα βρεις εύκολα στο Βανκούβερ έναν καταστηματάρχη να μιλά ελληνικά. Σε ένα ταξίδι σαν το δικό μου ο καιρός και οι τιμές αποτελούν σημαντικό παράγοντα. Έτσι, προς το παρόν είμαι καλά με τη θερμοκρασία των 29 βαθμών Κελσίου, το φθηνό φαγητό μου και το προσιτό στην τιμή δωμάτιό μου. Μπορώ πλέον να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με την χαοτικά αυξανόμενη κίνηση στους δρόμους και την προσωπική ασφάλειά μου».

Επόμενος σταθμός του θα είναι η Τουρκία από όπου φιλοδοξεί να φτάσει στα σύνορα με το Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα