Πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Με την σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα που σημάδεψε όλο το τελευταίο διάστημα, κλείνει σήμερα η προεκλογική περίοδος. Τον κίνδυνο της δραχμής αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη.
Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι εκβιάζει τον ελληνικό λαό για να κλέψει ψήφους μόνο με το φόβο» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, θέτοντας το δίλημμα μνημονιακή ή προοδευτική κυβέρνηση. Δριμεία διμέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τροφοδοτούν την τεχνητή πόλωση και οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο βιοτεχνικό επιμελητήριο Πειραιά.

 Ο κύριος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μετέτρεψε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών σε θέαμα, του καταλόγισε μικρο-μεγαλισμό και αλαζονεία, και πρότεινε προεκλογική συμφωνία για την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

Απαίτηση πλέον ο σχηματισμός κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου με χαρακτηριστικά την άμεση καταγγελία του Μνημονίου και τη συγκρότηση πρότασης εξόδου από την κρίση, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, στην διακαναλική συνέντευξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επανέλαβε ότι δεν στηρίζει τους Σαμαρά και Βενιζέλο, αντίθετα είναι έτοιμος να συζητήσει -παρά τις διαφορές- με τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν ως προσανατολισμό την κατάργηση του Μνημονίου.  

Ισχυρό ΚΚΕ για να πάμε μπροστά ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί που προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν, δεν θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση τόνισε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας, επιμένοντας ότι αυτός έφερε νέο άνεμο στην ΕΕ, τρόμαξε τους πάντες.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση «που θα κρατήσει την κοινωνία μας όρθια και την Ελλάδα ζωντανή», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Πάτρα. «Θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας, είπε.

Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 8:30μ.μ., σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 7.30μμ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στις Αχαρνές.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα μιλήσει επίσης στις 7.30μμ στο κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω.

Στις 8.30μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως.

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες πραγματοποιεί  ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στις 8.30μμ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην προβλήτα Α.

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Singular Logic, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Εσωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα