Παρέμβαση ΠΑΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο

Την αντίθεση τους προς την πρόταση της δημοτικής αρχής να προβεί σε ανάθεση, μετά από διεθνή διαγωνισμό, μίσθωσης απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης και μεταλλικών κάδων 2.400 ή και 3.200 λίτρων για την «πιλοτική εφαρμογή» του συστήματος πλάγιας φόρτωσης απορριμμάτων «σε επιλεγμένα σημεία της πόλης» εξέφρασε με παρέμβαση του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ.

Τοποθετήθηκε επίσης για το θέμα, και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο

δήμο Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας και δικές τους επιφυλάξεις.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά την μίσθωση τριών απορριμματοφόρων και 100 κάδων για τρεις μήνες.

«Προάγγελο της ιδιωτικοποίησης» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και εργαζόμενος του δήμου, Ηλίας Μανουσαρίδης, την πρόταση του δήμου, καλώντας τη διοίκησή του αντί «να χαρίσει» στους ιδιώτες αυτά τα χρήματα, να διαθέσει χρήματα για την επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων του δήμου.

«Όποιες αποφάσεις είτε ελήφθησαν, είτε επρόκειτο να ληφθούν από το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είναι συγκεκριμένες, με συγκεκριμένο στόχο και ξεκάθαρες. Η κατάσταση της καθαριότητας και των υπηρεσιών θα παραμείνει με τον σημερινό χαρακτήρα της. Δε θα γίνει ούτε βήμα πίσω», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης κάλεσε τον αντιδήμαρχο, Α. Παππά, να ξανασκεφτεί θέμα και να αναλογιστεί το ύψος του ποσού για το πρόγραμμα, λέγοντας ότι «τα 442.800 ευρώ είναι πολλά λεφτά» και σημειώνοντας ότι μπορεί να έχει την τύχη της σύμβασης των 2.300.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση απορριμματοφόρων, που δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα