Παραβιάστηκε η εκεχειρία

Για ακόμη μία φορά παραβιάστηκε η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας ούτε δύο ώρες μετά την έναρξή της. Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι ένα κοριτσάκι 8 ετών σκοτώθηκε και 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ισραηλινά πυρά στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, ένας εκσκαφέας προσέκρουσε σήμερα σε ένα λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ ανατρέποντάς το, σε ένα συμβάν το οποίο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να είναι τρομοκρατική επίθεση.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του ελέγχου της Γάζας στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να επιβάλουν μία έξωθεν πολιτική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, από την οποία έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άμαχοι στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

Ο ΟΗΕ είχε «δίκιο» που καταδίκασε τον ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, από τον οποίο σκοτώθηκαν 10 Παλαιστίνιοι, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Στο μεταξύ, για «αδράνεια» απέναντι στη «σφαγή» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Keywords
Τυχαία Θέματα