Παρατείνεται η απεργία των διοικητικών

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων με το υπουργείο Παιδείας και στη μέση οι φοιτητές, που κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο. Πριν από λίγο, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφάσισαν δύο ακόμη 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από αύριο, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις

τους για 11η εβδομάδα, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα. Μάλιστα, ζητούν και από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει αυτή την ώρα, να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία. Απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα πάρουν εντός της ημέρας και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους απευθύνει, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος επισημαίνει: «Να κατανοήσουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».

Εν τω μεταξύ, το ΑΣΕΠ κατάρτισε τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, για έξι μεγάλα πανεπιστήμια (το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), με βάση τους ψηφιακούς πίνακες συνδρομής κριτηρίων που απέστειλε η Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα